Recensie: Een ongewoon huwelijk (Tayari Jones)

Hallo allemaal!

Een tijdje geleden kreeg ik een recensie-exemplaar opgestuurd van Een ongewoon huwelijk van Tayari Jones (bedankt daarvoor, Harper Collins!) Ik had het boek al in het Engels gezien en wist helemaal niet dat het vertaald ging worden tot ik de oproep naar recensenten zag. Ik ben in elk geval heel blij dat ik het heb mogen lezen: wat een verhaal!

img_7310Celestial en Roy zijn een jong, getrouwd stel. Ze timmeren allebei aan hun carrière en zijn gelukkig samen, tot het noodlot toeslaat. Roy wordt ten onrechte beschuldigd van het verkrachten van een vrouw en belandt voor twaalf jaar in de cel. Hoe moet het nu verder met hun relatie? Kan de liefde dit drama overwinnen?

Nog voor ik over de inhoud begin: wat is de cover van dit boek mooi! De cover is gemaakt van een soort blinkend papier, waardoor de blauwe kleur met gouden details erg mooi oplichten in het licht. Alleen al de cover maakte dat ik erg nieuwsgierig werd naar het boek!

Mijn eerste vaststelling was dat het boek is erg vlot en mooi geschreven. Je krijgt vanuit verschillende perspectieven het verhaal verteld, zodat je van verschillende personages de gevoelens en gedachten te weten komt. Tayari Jones weet prachtige zinnen te produceren, die je helemaal in het verhaal laten komen. Ze weet de relatie tussen Celestial, Roy en de andere personages heel precies vast te leggen, wat een erg bijzondere leeservaring is. Ik kan zeker begrijpen waarom Oprah Winfrey dit boek aan ons aanraadt op de cover!

Wat een verhaal is Een ongewoon huwelijk! Je wordt helemaal meegezogen in het geluk en de val van Roy en Celestial, hoe hun leven verdergaat maar tegelijkertijd ook een beetje stopt. Dit boek gaat over het leven, de dood, keuzes, maar ook over het (nood)lot. Het verhaal voelt erg realistisch aan en is soms prachtig en pijnlijk tegelijkertijd. Het was een heerlijk verhaal om te lezen… Geef ons alsjeblieft meer van Tayari Jones!

Er was één element dat mij persoonlijk erg aansprak in het boek: de poppen de Celestial maakt. Celestial is een kunstenares en maakt poupées, handgemaakte poppen die ze in haar eigen winkel verkoopt. Ik ben zo benieuwd naar hoe die poppen eruit zien! Ik was er niet kwaad om geweest als er tekeningen of foto’s bij het boek zaten waarin we enkelen van deze poppen te zien kregen.

Ik kan niet anders dan besluiten dat ik dit boek een absolute aanrader vind! Er zijn zoveel verschillende elementen in het boek aanwezig dat iedereen wel aansluiting kan vinden bij dit ongewone huwelijksverhaal.

Zijn jullie nu benieuwd naar dit boek?

Veel leesplezier!
x Samantha x

Advertenties

Een gedachte over “Recensie: Een ongewoon huwelijk (Tayari Jones)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: