Recensie: De eerste priesteres (Jacqueline Zirkee)

Hallo allemaal!

Als één van de eersten mocht ik De eerste priesteres van Jacqueline Zirkee lezen: Wow! Toen ik het boek kreeg, was het zelfs nog niet in druk waardoor ik een ‘speciale’ A4-editie heb. Het was de eerste keer dat ik zoiets heb meegemaakt en dat vond ik erg leuk! Ik wil alvast Jacqueline bedanken om een exemplaar van haar boek naar me toe te sturen!

Waarover gaat het boek?
Inanna en Eridu zijn een tweeling. In het dorp van de reiger (dat bestond in de oudheid) brengen tweelingen ongeluk en daardoor worden ze in het dorp nauwlettend in de gaten gehouden. Na een grote zondvloed die hun dorp bijna volledig wegspoelt, krijgen de twee het nog moeilijker omdat ze als de oorzaak daarvan worden beschouwd. Als het onheil in het dorp zich blijft opstapelen, zit er niets anders op dan te vertrekken. Wat Inanna en Eridu niet hadden kunnen voorzien, was de ongelofelijk, uitputtende en grensverleggende reis die daarna zou volgen… en die de hele wereld verandert.

Ik kan jullie alvast vertellen dat ik erg heb genoten van het boek! Het was iets helemaal anders dan wat ik normaal lees (of wat ik normaal zou kiezen), maar dat maakte het voor mij net extra leuk. Het boek speelt zich af in de prehistorie, in een tijd nog voor het schrift was ontstaan of er steden bestonden. Jacqueline Zirkee weet op een erg boeiende manier over die verschillende dorpen en stammen te schrijven: het voelt alsof je er zelf bij was. Je kan natuurlijk nooit weten of het er écht zo aan toe ging in die tijd, maar het zou erg goed mogelijk zijn wat Jacqueline schrijft. Erg mooi om te lezen!

Inanna en Eridu zijn erg interessante personages. Je leest vanuit het standpunt van Inanna, maar door de band die de tweeling heeft kom je ook heel wat te weten over Eridu. Samen maken ze een ongelofelijke reis en onderweg maken ze bijzondere dingen mee die uiteindelijk zowel goed als slecht uitpakken. In het boek volg je ongeveer de volledige levensweg van de twee personages. Het is geen boek waar de spanning vanaf druipt, of waar je op het puntje van je stoel gaat zitten lezen om te weten hoe het verder gaat. Het is eerder een boek om op je dooie gemak te lezen, waarbij je helemaal ondergedompeld wordt in een oude wereld met een heel andere cultuur, waarbij je alles traag in je opneemt om een totaalvisie op die periode in de geschiedenis te verkrijgen. Het verhaal kabbelt rustig verder, maar het is zó interessant en goed geschreven dat je het boek onmogelijk kan wegleggen.

In het boek is er een mooi evenwicht tussen mythologie, cultuur en persoonlijke ervaringen van de personages. Alles komt net voldoende aan bod om een interessant boek te creëren waar alle type lezers hun gading in kunnen vinden.

Lees je graag boeken over oude culturen, mythologie, verre reizen of romans waar je ook nog iets over kan bijleren? Zoek niet verder en lees De eerste priesteres van Jacqueline Zirkee!

Wil je graag zelf het boek aankopen? Geen paniek als jouw cover er dan een beetje anders uitziet als op mijn foto! Jacqueline Zirkee werkt intussen samen met een andere uitgeverij (uitgeverij De Brouwerij / Brainbooks) waardoor de cover er wat anders uitziet.

Hebben jullie nog mythologische of geschiedkundige aanraders?

Veel leesplezier!
x Samantha x

Een gedachte over “Recensie: De eerste priesteres (Jacqueline Zirkee)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: