Het bosboek (Sarah Devos)

Hallo allemaal!

Ik ging naar de bibliotheek en daar trok Het Bosboek meteen mijn aandacht. De vrolijke illustraties op de cover maakten me nieuwsgierig: wat had het boek me te vertellen? Ik neem jullie graag mee op zoektocht!

Waarover gaat het boek?
In Het Bosboek neemt Sarah Devos je mee op avontuur in het bos. Ze leert de lezer allerlei natuurweetjes, maar geeft ook informatie over de meest voorkomende soorten in het bos en ze geeft tips voor de leukste bosactiviteiten.

Zoals de cover van Het Bosboek misschien al doet vermoeden, is de binnenkant met veel zorg geïllustreerd en opgemaakt. Sarah Devos maakte voor het boek haar eigen illustraties en dat heeft ze prachtig gedaan!

Sarah Devos schreef dit boek over de natuur omdat ze dit boek zelf miste toen ze zich erin wilde verdiepen. Zo heb je vaak zeer gespecialiseerde literatuur, waarin het vooral gaat over de soorten die je kan terugvinden. Die boeken zijn helemaal niet zo toegankelijk voor iemand die wil starten. Dit boek is helemaal geworden zoals zij het voor ogen had: een leuke, speels geschreven, maar ook handige gids voor iemand die graag meer wil weten over de natuur, maar er nog niet helemaal in thuis is. Ook voor kinderen is dit boek heel leuk (of misschien wel om samen met jouw kinderen te lezen?)

Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken: bv. bomen, vogels, wriemeldieren en fladderaars, grotere dieren… Dat is erg handig! Als je dan iets wil opzoeken, dan kan je het gemakkelijk terugvinden. Er is ook een index aan het einde van het boek en tot slot is er ook een lijst met ‘de belangrijkste gebeurtenissen’. In die lijst vind je per soort terug wanneer je ze het beste kan vinden of waarnemen.

Voor mij persoonlijk was dit boek voor het grootste deel herhaling, maar dat is ook wel logisch als leerkracht biologie! Toch vond ik het een erg leuk boek om te lezen. Af en toe is het nodig om mijn kennis wat op te frissen, en daar was dit boek ideaal voor! Ook heb ik hier en daar wel wat nieuwe weetjes kunnen opsteken en waren er ook leuke tips voor activiteiten in de natuur waar ik zelf nog niet aan gedacht had.

Ondertussen schreef Sarah Devos nog twee andere boeken in deze reeks: Het Zeeboek en Het Ruimteboek. Naar beide ben ik heel benieuwd! Over de zee weet ik al heel wat als leerkracht biologie, maar over de ruimte nog iets minder. Ik ga eens nakijken of mijn bibliotheek deze boeken heeft liggen, want in dat geval ga ik ze zeker halen volgende keer! Ook is er nog een nieuw boek onderweg dat in april verschijnt: Het Hemelboek! Als je meer over Sarah Devos wil weten, kan je dat lezen op haar blog Zondag Bosdag, Zondag Zeedag (ook te vinden op Instagram).

Ik besluit dat Het Bosboek van Sarah Devos een heel leuk natuurboek is voor jong en oud. Het is gericht op lezers die nog niet zo vertrouwd zijn met de natuur, maar ook kenners kunnen handige tips uit het boek halen. Bovendien is het een plezier om te lezen dankzij de vlotte teksten en prachtige illustraties!

Ben jij graag in het bos?

Veel leesplezier!
x Samantha x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: