Een blik in mijn boekenkast

Hallo allemaal!

Mijn vriend en ik zijn nu al eventjes verhuisd, dus het wordt hoog tijd dat ik jullie mijn nieuwe boekenkasten laat zien!

Het verhuizen zelf was een hele klus. Ik heb bijna 700 boeken, die verhuis je niet in 1-2-3! Gelukkig gingen we niet ver van mijn ouders wonen. Telkens als we er op bezoek gingen, laadde ik wat dozen vol om mee te nemen. Na een paar bezoekjes zijn alle boeken veilig in het nieuwe huis geraakt.

Door al die boeken in te laden, besefte ik wel dat ik er echt te veel had. Het getal op zich stoorde me niet, maar ik had vooral veel boeken in mijn kast staan die me niets meer zeiden. Enerzijds waren er gelezen boeken die ik nooit meer opnieuw zou lezen omdat ik ze niet zo héél goed vond. Anderzijds waren er ook heel wat ongelezen boeken die al jaren in mijn kast lagen en die ik (als ik heel eerlijk was) toch nooit zou gaan lezen. Met andere woorden: het was tijd om op te ruimen.

Ik heb grondig opgeruimd en ik heb zo’n 150 boeken uit mijn kast gehaald, met het plan ze te verkopen en weg te geven. En ik had geluk: binnen het uur dat ik de boeken te koop had gezet, waren ze allemaal weg! Een deel kon ik geven/verkopen aan enkele vrienden, een ander en groter deel wilde een opstartende middelbare school van me overnemen. Dat was dus een hele leuke ervaring!

Ondertussen kon ik mijn nieuwe boekenkast helemaal op orde brengen met de boeken die ik wel graag wilde houden. Dit is het eindresultaat geworden:

  • 1: Bij nummer 1 en het rijtje daaronder staan mijn favoriete boeken. Mijn favorietenplank dus! Zoals je ziet is er nog wel wat plaats over voor toekomstige favorieten.
  • 2: Hier staan kaften met schoolwerk en administratie… Het heeft dus niks met boeken te maken, maar die hebben ook een plaats nodig!
  • 3: Bij nummer drie staan enkele van mijn series. Je ziet True blood, Harry Potter, Bravelands, De Hongerspelen, De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine…
  • 4: Helemaal onderaan bij nummer vier staan mijn biologische boeken en ook enkele kinderboeken die ik in mijn jeugd las.
  • 5: Aan de linkerkant van de grotere boekenkast staan mijn gelezen boeken. Er zit geen grote logica in dit deel (voorlopig). Een deel is alfabetisch, een deel per genre… Deze boekenkast zou ik graag nog meer op orde brengen. Er is in elk geval nog plaats voor nieuwe boeken!
  • 6: Aan de rechterkant staan mijn ongelezen boeken! Ik heb nog heel wat werk zoals je kan zien, en er komen regelmatig nog nieuwe boeken bij…

Hoe is jouw boekenkast ingedeeld?

Veel leesplezier!
x Samantha x

2 gedachten over “Een blik in mijn boekenkast

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: